Lot
over Boeken
Lot Douze op podium - Lot over Boeken

Over Lot

Lot Douze belandde na de studies filosofie en geschiedenis in de boekhandel. Ruim 10 jaar had zij een eigen boekhandel in Amsterdam.

Tot eind 2023 had Lot Douze een boekhandel in Amsterdam-Noord. Ze richtte Boekhandel Over het water in 2013 op na een aantal jaar werken in andere boekhandels. Het waren prachtige jaren met leuke evenementen, fijne klanten en veel prachtige boeken.

Inspirerend aan haar vak vond ze advies geven aan lezers, samen het juiste boek vinden en leeservaringen delen. Haar enthousiasme voor boeken en lezen deelde ze ook buiten de winkel op diverse podia, Radio 4 en in de Volkskrant Boekenraad. 10 Jaar bleef ze op één plek, maar het begon steeds meer te kriebelen: ze wilde meer lezers bereiken met haar leesactiviteiten. Daarom zette ze haar winkel te koop. Eind 2023 was het zover. Ze sloot de deuren achter zich en omarmde de vrijheid.

Nu ze haar winkel heeft verkocht trekt ze het land in om de cursus DIEP LEZEN te geven en Boekenspreekuren te doen.

Ze is te benaderen voor:

Gespreksleiding waarbij de deelnemers centraal staan en alle standpunten gehoord worden.
Interviewen met vragen die net verder gaan dan het geijkte.
Columns en recensies waarin meningen gepassioneerd en beargumenteerd worden gebracht.
Advies aan boekhandels waarbij het zwaartepunt ligt op het commercieel en praktisch implementeren van het winkelconcept.

Heb je een leesidee en wil je sparren? Leuk! Wil je het Boekenspreekuur of de DIEP LEZEN cursus aanbieden in je boekhandel of bibliotheek? Neem contact met haar op.

Contact

Lot Douze
lotoverboeken@protonmail.com
KVK nummer 57526982
BTW nummer NL001729110B84
Bank NL50 RABO 0102548331
Fluitekruidweg 149
1508AD Zaandam

Contactformulier