Lot
over Boeken

Mis je de boekhandel, Lot?

Lot's winkel

Mis je de winkel, Lot?

Dat vroeg iedereen die ik de afgelopen maand zag. Er zijn veel dingen die ik niet mis, maar ik mis de mensen en het praatje, de band met klanten. 

Zoals dit, een herinnering van een jaar of 5 geleden.
Ik vond het bij het opruimen van mijn computer.  

Hij had een boek besteld, dat nog moest verschijnen. De kok had hij op 24 Kitchen gezien en ze maakte zulke lekkere dingen. Hij glunderde erbij. 

Dat was in maart. Eind juni zou het boek uitkomen, maar het kwam maar niet en vorige week keek ik het na in het centrale boekensysteem. ‘Boek verschijnt niet’ stond er. 

Op het bestelbriefje had ik zijn telefoonnummer genoteerd. Aan email deed hij niet. Ik aarzelde met bellen, want hij zou aan zijn hart geopereerd worden en ik wilde hem niet storen in zijn herstelproces.  

Erg gezond was hij niet. Hij kocht steeds nieuwe dieetkookboeken en meditatieboeken. Om rustig te blijven en af te vallen in afwachting van een nieuwe hartklep. ‘Want ik wil 120 worden!’ zei hij opgewekt toen hij de operatie aankondigde.  

Vandaag kwam zijn zus in de winkel met slecht nieuws. Meneer Bottelier verschijnt niet meer. Twee weken geleden overleed hij. ‘Ik wist dat hij veel boeken bij u kocht. Er lagen ook overal boekenleggers van u,’ zei ze. ‘Ik wou het u toch even zeggen.’ 

Dag Meneer Bottelier. Ik zal u missen.