Lot
over Boeken

Huiskamerleesclubs

Regelmatig organiseer ik leesclubs bij mensen thuis. Kleine groepen, grootse gesprekken. Meedoen? Jouw huiskamer openstellen? Ik kan ook jouw leesclub begeleiden.

Regelmatig organiseer ik leesclubs, waarvoor je je vrij kunt inschrijven. Leesclubs rond een thema of leesclubs met verdieping. We bespreken boeken waarover flink wat te zeggen valt en we schuwen gelaagdheid niet.

Heb je zelf een leesclub en wil je meer verdieping? Ik kan jouw leesclub begeleiden!

Boekenclubs met vrienden of collega’s kunnen verzanden in wijn drinken en kletsen over het leven. Niets mis mee! Maar wil je meer inhoud voor je gesprek? Wil je graag dat iemand de lijn bewaakt? Dat kan ik voor je doen.

Gespreksleiding door mij betekent niet een droog inleidend praatje over boek, auteur en oeuvre. Ik bereid me uiteraard goed voor op het boek dat besproken wordt, maar vooral laat ik de deelnemers praten.

Iedereen komt aan de beurt, alle meningen mogen er zijn en er zijn altijd meer vragen om te stellen, nieuwe gezichtspunten om te bespreken. Waar nodig kan ik toelichting geven op het boek, maar belangrijker is dat de deelnemers hun eigen gedachten over het boek zo goed mogelijk kunnen formuleren.

Hoe duur mijn begeleiding is hangt onder andere af van groepsgrootte en nodige voorbereidingstijd.

Voorbeeld van de boeken die ik kan begeleiden:

Rob van Essen – Ik kom hier nog op terug

Ia Genberg – De details

Sandro Veronesi – Kalem CHaos

Claire Louise Bennett – Poel

Raynor Winn – Het zoutpad

Paul Auster – New York trilogie

Marie Darrieusecq – Hier zijn is heerlijk